Tummasuklaaleipä

Äitienpäivä on ihan kohta. Onkin ihana hemmotella äitiä herkkuaamupalalla, joka tehdään 100 % Kauraleivästä. Uotilan leipomo tarjoaa makean ja suolaisen ajatuksen, jolla voit hemmotella äitiä heti aamusta. Luvassa on täyteläisiä makuelämyksiä tummasta suklaata, appelsiinista ja marjoista…

  • 100% Kauraleipä
  • Jälkiruoka

Ainekset

  • tummaa suklaata, jossa 70%-kaakaopitoisuus80 g 
  • vispikermaa¾ dl
  • appelsiinimehua½ dl 
  • appelsiininkuori¼ 
  • tomusokeria1-2 rkl 
  • Muutama tippa vaniljauutetta mausteeksi

Valmistusohjeet

  1. Sulata tummasuklaa vesihauteessa. Lämmitä kerma ja appelsiinimehu. Lisää nesteet muutamassa erässä sulaan suklaaseen kokoajan sekoittaen. Sekoita kunnes massa on tasaista. Lisää mausteet ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada pakasterasiaan tms. ja anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.
  2. Paahda kauraleipäviipaleet paahtimessa tai tee niistä köyhät ritarit kastamalla ne ensin munamaito seoksessa ja paistamalla ne voin kanssa pannulla. Levitä sitten suklaalevitettä leipäviipaleiden päälle.
  3. Tarjoile tuoreiden marjojen kera (esim. vadelmien ja mansikoiden), voit halutessasi sekoittaa marjoihin hieman tomusokeria ennen h-hetkeä. Näin marjat mehustuvat ja maku on paremmin havaittavissa marjan pinnalta.
  4. Vinkki! On tärkeää, että suklaan kaakaopitoisuus on 70%, sillä kaakao suurustaa levitteen sopivan jähmeäksi. Esim. Fazerilta löytyy reseptiin sopiva tummasuklaa.
  5. Suolaiseksi kaveriksi voit tehdä Kauraleivästä herkkuleivän. Käytä siihen seuraavia aineksia: Englantilaista cheddarjuustoa Kylmäsavustettua possuleikettä Rucolaa Avocadoa
  6. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan 100% kauraleipä pakkauskuva

100% Kauraleipä