Tiikerirapulautanen

Aikuiseen makuun pienet makupalat. Raikas viherdippi kruunaa kaiken. Pienet leipämakupalat sopivat loistavasti dippailuun.

  • Juhla
  • Laktoositon
  • Maalaisruislimppu
  • Maidoton

Ainekset

  • Uotilan Maalaisruislimppu -leipäviipaleita
  • Levite
  • Marinoituja tiikerirapuja (erillinen ohje)
  • Viherdippi (erillinen ohje)
  • Paprika
  • Koristeluun tuoretta timjamia
  • Kuorellisia tiikerirapuja150 g
  • pakastealtaasta
  • Itämainen marinadi
  • Vihreitä soijapapuja (pakaste)½ dl
  • Isoa oksaa tuoretta basilikaa2
  • Isoa oksaa tuoretta persiljaa2
  • Majoneesia2 rl
  • Öljyä2 rl
  • Kotisinappia1 rl
  • Suolaa ja mustapippuria
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • ½ tl inkivääritahnaa
  • ½ tl valkosipulitahnaa
  • lusikan kärjellinen chilitahnaa
  • 2 tl hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Tee viherdippi tehosekoittimella, jotta saat yhtenäisen seoksen.
  2. Anna rapujen marinoitua muutamia tunteja, silloin tällöin sekoitellen.
  3. Laita marinoidut ravut sen jälkeen vartaaseen ja vartaat grilliin.
  4. Tiikerirapuja kypsennetään noin 3-4 minuuttia per puoli. Anna jäähtyä.
  5. Leikkaa leivät sopivan kokoisiksi paloiksi ja voitele.
  6. Asettele tiikeriravut ja koristele lautanen paprikalla, dipillä ja tuoreella timjamilla.
  7. Sopii myös rapujuhlien tarjoiluksi.
  8. Tämä on superhyvää sormiruokaa.
  9. Resepti ja kuva: Thomas S.

Leipäsuositus

Uotilan Maalaisruislimppu pakkauskuva

Maalaisruislimppu