Salaattiveneet ovat oiva kesänaposteltava grilliruokien kanssa, tai vaikkapa alkuruoaksi. Maukas Kauraleipä sopiikin loistavasti yhteen sesongin kasviksien kanssa!
100% Kauraleipä
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Salaatti
Jaa:
Ainekset
8 annosta
viipaletta Kauraleipää5
öljyä2 rkl
Suolaa
2 kpl sydänsalaattia
½ dl herneitä (tuoreita)
½ dl retiisiä (pilkottuna)
2 rkl persiljaa (hienoksi pilkottuna)
½ rkl öljyä
2 tl sitruunanmehua
suolaa ja valkopippuria
Valmistusohjeet
Paloittele kauraleipäviipaleet pieniksi 1 x 1 cm kuutioiksi. Sekoita öljy joukoon ja mausta leipäkuutiot vielä suolalla. (Halutessasi voit laittaa joukkoon hieman valkosipuliakin). Levitä leipäkuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda kuutioita 180 asteisessa uunissa n. 6-10 minuuttia, kunnes ovat rapean oloisia. Anna krutonkien jäähtyä ennen käyttöä. Kun krutongit ovat hyvin jäähtyneet voit säilyttää niitä rasiassa seuraavaa käyttöä varten.
Vinkki! Kauraleipäkrutongit sopivat moneen salaattiin, kuten esim. caesarsalaattiin. Niitä voi käyttää hyvin myös sosekeittojen kanssa.
Halkaise sydänsalaatit neljään osaan, leikkaa kanta pois mikäli sitä on. Poista hieman sisustaa, jotta täytettä mahtuu paremmin salaattiveneen päälle. Sekoita kulhossa pilkotut retiisit, tuoreherneet ja persilja keskenään mausteiden ja öljyjen kanssa. Nostele täyte salaattiveneiden päälle ja viimeistele maukkailla kaurakrutongeilla.