Ricotta-tiramisu

100% Kauraleipä yllättää helppoudellaan ja maukkaudellaan jälkiruoan parissa. Se muuntautuu vaivattomasti jopa herkullisen tiramisuvaahdon kaveriksi!

  • 100% Kauraleipä
  • Jälkiruoka
  • Juhla

Ainekset

6 annosta
  • vispikermaa1 ½ dl 
  • keltuaisia60 g 
  • sokeria1 dl 
  • sitruunankuori½ 
  • ricottajuustoa250 g 
  • liivate
  • 100 % Kauraleipää (1 ½/hlö)9 viipaletta

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja raasta joukkoon sitruunankuori. Sekoita massaan ricotta ja lopuksi kermavaahto. Lisää liotettu ja sulatettu liivate massaan ja kaada vaahto annosmaljoihin.
  2. Jäähdytä vähintään 4 tuntia jääkaapissa. Ennen tarjoilua vaahdon päälle ripotellaan tummaa kaakaojauhetta.
  3. Paahda kauralimppuviipaleet paahtimessa hyvin paahtuneiksi ja rapeiksi. Leikkaa limpusta tikkuja ja nauti välittömästi ricotta-tiramisun kanssa dippaamalla leipätikkuja jälkiruokavaahtoon ja lakkahilloon.
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan 100% kauraleipä pakkauskuva

100% Kauraleipä