100% Kauraleipä yllättää helppoudellaan ja maukkaudellaan jälkiruoan parissa. Se muuntautuu vaivattomasti jopa herkullisen tiramisuvaahdon kaveriksi!
100% Kauraleipä
Jälkiruoka
Juhla
Jaa:
Ainekset
6 annosta
vispikermaa1 ½ dl
keltuaisia60 g
sokeria1 dl
sitruunankuori½
ricottajuustoa250 g
liivate1
100 % Kauraleipää (1 ½/hlö)9 viipaletta
Valmistusohjeet
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja raasta joukkoon sitruunankuori. Sekoita massaan ricotta ja lopuksi kermavaahto. Lisää liotettu ja sulatettu liivate massaan ja kaada vaahto annosmaljoihin.
Jäähdytä vähintään 4 tuntia jääkaapissa. Ennen tarjoilua vaahdon päälle ripotellaan tummaa kaakaojauhetta.
Paahda kauralimppuviipaleet paahtimessa hyvin paahtuneiksi ja rapeiksi. Leikkaa limpusta tikkuja ja nauti välittömästi ricotta-tiramisun kanssa dippaamalla leipätikkuja jälkiruokavaahtoon ja lakkahilloon.