Ranskalainen sipulikeitto kauraleipäpedillä

Ranskalainen sipulikeitto on täydellistä talviruokaa. Kuuma keitto lämmittää kylmänä talvipäivänä. Paahdettu kauraleipä juustolla kruunaa klassikon.

  • 100% Kauraleipä
  • Alkuruoka
  • Keitto
  • Laktoositon
  • Munaton

Ainekset

2 annosta
  • Isoa sipulia2
  • Isoa valkosipulinkynttä2-3
  • Öljyä2 rkl
  • Vettä1 l
  • Vehnäjauhoa3 rkl
  • Kasvisliemikuutio1
  • Valkoviiniä1 dl
  • Suolaa1 tl
  • Hunajaa1 tl
  • Mustapippuria1 tl
  • Vähän tuoretta timjamia
  • Uotilan 100% Kauraleipä viipaletta2 kpl
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit pehmeiksi.
  3. Mausta hunajalla ja suolalla.
  4. Lisää vehnäjauhot kattilaan ja sekoita joukkoon vesi sekä halutessasi valkoviini.
  5. Liuota joukkoon liemikuutio ja anna hautua noin puoli tuntia.
  6. Mausta pippurilla ja timjamilla, tarkista maku.
  7. Jaa ranskalainen sipulikeitto kahteen uuninkestävään annoskulhoon.
  8. Paahda leivät ja nosta ne keiton pinnalle.
  9. Lisää juustoraaste leipien päälle ja kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  10. Resepti ja kuva: Thomas S.

Leipäsuositus

Uotilan 100% kauraleipä pakkauskuva

100% Kauraleipä