Kasvis-leipädippi

Kauden kasviksia on syytä napostella nyt kun ne ovat parhaimmillaan. KultaKaura sopiikin mainiosti kasvisten kanssa. Makupalettia täydentää raikas sitruunainen basilikadippi!

  • 100% Kauraleipä
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Välipala

Ainekset

4 - 6 annosta
  • 1 ruukku basilikaa
  • ¼ dl öljyä
  • ¼ dl sitruunamehua (oikeista sitruunoista)
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 2 dl täysmajoneesia
  • Lisäksi: kultakauraviipaleita ja kauden kasviksia

Valmistusohjeet

  1. Laita basilikan lehdet, nesteet ja sokeri tehosekoittimeen. Jauha ne tasaiseksi massaksi. Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää sauvasekoitinta.
  2. Sekoita neste majoneesiin ja laita basilika-majoneesia lasinpohjalle. Asettele leikattuja kauden kasviksia lasiin. Paahda Kultakauraviipaleet paahtimessa ja leikkaa niistä leipätikkuja. Asettele leipätikut myös lasiin ja herkku on valmis nautittavaksi. Majoneesista riittää dipattavaa 4-6:lle henkilölle.
  3. Vinkki! Nämä vihannekset sopivat erinomaisesti kasvisdippiin: porkkana, sidesalaatti, kesäkurpitsa, retiisi, paprika, minitomaatit grillitikussa. Dipistä saa ruokaisamman, mikäli kasvisten ja leivän kaveriksi leikkaa emmentaljuustosta tikkuja.
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan 100% kauraleipä pakkauskuva

100% Kauraleipä