Kanakeittoa ja KultaKauraa

Jyväinen KultaKaura on makoisa leipäherkku ja kultakauraviipaleista saakin nopeaa herkkua keittojen kanssa. Yhdistelmä lämmittää mukavasti mieltä näin pakkasten keskellä!

  • 100% Kauraleipä
  • Munaton
  • Pääruoka

Ainekset

  • voita25 g 
  • iso sipuli
  • valkosipulinkynttä2-3 
  • porkkanoita300 g 
  • lanttua200 g 
  • perunaa400-500 g 
  • iso paprika
  • kanalientä (+ vettä lisäksi)5 dl 
  • laakerinlehteä
  • Hienoa merisuolaa ja pippuria
  • kypsää broilerin koipireittä

Valmistusohjeet

  1. Kuori vihannekset ja paloittele ne. Freesaa sipulikuutiot voin kanssa kattilassa, lisää lanttu- ja porkkanakuutiot ja jatka freesaamista. Viimeisenä perunapalat joukkoon.
  2. Lisää kanalientä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät, lisää tarvittaessa vettä ja laita laakerinlehdet joukkoon. Keitä kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
  3. Riivi koipireisistä liha irti pienehköiksi palasiksi ja lisää ne keittoon. Mausta keitto suolalla ja pippurilla, halutessasi voit lisätä myös chiliä. Viimeistele keitto pieneksi pilkotulla persiljalla ja nauti!
  4. Voitele hyvin paahdetut kultakauraviipaleet Pirkka valkosipulituorejuustolla ja nauti ne keiton kanssa!
  5. Vinkki! Mikäli lisäsit chiliä keiton reseptiin, kannattaa pehmentää chilistä keittoa smetanalla.
  6. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan 100% kauraleipä pakkauskuva

100% Kauraleipä