Hummushyrrä perunalimpusta

Hummushyrrä

Monikäyttöinen hummus eli kikhernetahna sopii leivän levitteeksi ja on todella hyvää! Mehevä perunalimppumme sopii hyvin yhteen hummuksen kanssa.

  • Aamupala
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Munaton
  • Perunalimppu
  • Välipala
  • Vegaaninen

Ainekset

1 annos
  • Uotilan Perunalimppu leipäviipale
  • Salaattia
  • Koristeeksi kuutioitua paprikaa, vihreitä oliiveja ja hienonnettua persiljaa
  • Kikherneitä1 tlk
  • Valkosipulinkynsi1 kpl
  • Vettä3 rkl
  • Sitruunamehua2 rkl
  • Oliiviöljyä2 rkl
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria
  • Tahinia2 rkl
  • Ripaus kurkumaa ja juustokuminaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin hummus.
  2. Valuta kikherneet.
  3. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä.
  4. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella.
  5. Sekoita joukkoon muut ainekset.
  6. Mausta tahinilla, kurkumalla ja juustokuminalla.
  7. Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian paksulta.
  8. Valuta hummuksen pinnalle oliiviöljyä.
  9. Koristele oliiveilla sekä paprikalla ja hienonnetulla persiljalla.
  10. Asettele perunalimpun viipaleet kauniisti lautaselle ja tarjoile ne hummuksen kanssa.

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu