Graavilohitartar

Lohi maistuu kaikille ja siitä saa tehtyä monenlaista herkkua lyhyessäkin ajassa. Kun lohen pilkkoo pieniksi, onnistuu kalan graavaaminenkin muutamassa tunnissa. Siinä onkin mainio vaihtoehto cocktailleipien täytteeksi, jotka on myös helppo ja näyttävä tarjoiltava.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Munaton
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

10 annos
  • lohta200 g
  • hienoa merisuolaa 2-3 g (n. 1/3 tl)
  • tuoretta tilliä1 rkl
  • sitruunankuorta)(1/4 osa
  • saaristolaisleipää10 siivua
  • maustamatonta tuorejuustoa100 g
  • Koristeluun: lohenmätiä ja tilliä

Valmistusohjeet

  1. Pilko lohi pieniksi kuutioiksi ja sekoita suola joukkoon. Laita lohikuutiot ilmatiiviissä rasiassa jääkaappiin graavaantumaan vähintään kolmeksi tunniksi, tai yön yli. Pilko tilli hyvin pieneksi. Lisää tilli graavilohikuutioiden joukkoon juuri ennen tarjoilua. Halutessasi voit raastaa myös sitruunankuorta graavilohikuutioiden joukkoon.
  2. Muotoile leipäviipaleet pyöreiksi, tämä onnistuu piparkakkumuotilla tai vaihtoehtoisesti voit käyttää pientä juomalasia ja veistä (aseta tuolloin lasi leipäviipaleen päälle ja muotoile leipä pyöreäksi veitsen avulla).
  3. Voitele leivät tuorejuustolla. Nostele graavilohitartaria lusikalla tuorejuuston päälle. Koristele leivät juuri ennen tarjoilua lohenmädillä sekä tillillä.
  4. Täyte sopii Saaristolaislimpun ja Maalaisruislimpun kanssa nautittavaksi.

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu