Glögisilliherkku

Joulun herkkuleipä on syntynyt. Glögimakunsa ansiosta se on pirteä lisä joulupöytään. Voit tarjota glögisilliä myös lisukkeena. Oikein rauhallista joulua kaikille!

  • Alkuruoka
  • Kaski Riihiruislimppu

Ainekset

  • Uotilan Kaski Riihiruislimppu leipäviipaleita
  • Levite
  • Romaine-salaatinlehti
  • Glögi-sipulisilliä
  • Keitetty kananmuna1
  • Punasipulirenkaita
  • Tuoretta tilliä
  • Sitruunan siivuja
  • Tomaatin siivuja
  • (1 lasipurkillinen)
  • Sillifilettä (Matjes mutta muukin käynee)2
  • Punasipuli1
  • Valmista glögijuomaa2 dl
  • Sokeria1 dl
  • Puna- tai valkoviinietikkaa½ dl
  • Maustepippuria
  • Ripaus rouhittua chiliä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin glögi-sipulisilli.
  2. Valmista liemi: mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.
  3. Viipaloi sillifileet sekä kuori ja viipaloi sipuli.
  4. Lado puhtaaseen lasipurkkiin kerroksittain silliä ja sipulia.
  5. Lisää mausteet: pippurit ja rouhittu chili.
  6. Kaada lopuksi jäähtynyt liemi päälle.
  7. Anna tekeytyä jääkaapissa, mieluiten muutaman päivän.
  8. Aloita herkkuleivän teko.
  9. Laita ensin levitettä Kaski Riihiruislimpulle ja sen päälle Romaine-salaatinlehti.
  10. Salaatin päälle tulee herkulliset glögisillipalat.
  11. Lisää lopuksi leivän päälle keitetty kananmuna ja punasipulirenkaat.
  12. Koristele runsaalla tillillä.
  13. Lautasen reunalle voit lisätä sitruunan ja tomaatin siivuja.
  14. Purista ennen syömistä leivän päälle kirpeä sitruunanmehu.
  15. Tätä aromikasta herkkua ei voi vastustaa!
  16. Vinkki: Uotilan Kaski Riihiruislimppu sopii täydellisesti tähän myös paahdettuna.
  17. Resepti ja kuva: Thomas S.

Leipäsuositus

Kaski Riihiruislimppu