Voileipätäytteitä

Resepti

Pieni suolainen on aina sopivaa tarjottavaa. Esimerkiksi illanistujaisiin tai viikonlopun elokuvahetkiin. Trendikkäät voileipätäytteet tarjoillaan Uotilan limppujen kanssa, joista jokainen voi koota oman suosikkinsa!

Katkaraputahna

4 dl katkarapuja
1 ½ dl täysmajoneesia
2 rkl hienonnettua tilliä
½ sitruunan kuori raastettuna
valkopippuria ja tarvittaessa suolaa

Valuta katkaravut hyvin, ettei niihin jää nestettä. Sekoita muut ainekset joukkoon ja mausta valkopippurilla, sekä tarvittaessa suolalla. Täyte sopii loistavasti Kauraleivän ja Kaski Riihiruislimpun kanssa.

Lohitartar

200 g lohta
2 g merisuolaa
½ sipuli
1 rkl hienonnettua tilliä
½ sitruunan kuori raastettuna
valkopippuria
(½ dl täysmajoneesia)

Pilko lohi pieniksi kuutioiksi ja mausta se suolalla jo edellisenä päivänä. Laita lohikuutiot ilmatiiviissä rasiassa jääkaappiin graavaantumaan. Pilko sipuli hyvin pieneksi kuutioksi ja lisää se tillin kanssa tarjoilupäivänä graavilohikuutioiden joukkoon. Lisää myös raastettu sitruunankuori joukkoon. Mausta massa valkopippurilla. (Halutessasi majoneesipohjaisen täytteen lisää myös majoneesi). Täyte sopii Maalaisruislimpun, Kaski Riihiruislimpun ja Kauraleivän kanssa.

Sienitäyte

350 g sienikuutioita
150 g kylmäsavuporoa
1 prk smetanaa (1 ½ dl)
2 dl emmental juustoraastetta
1-1 ½ dl täysmajoneesia

Huuhdo suolasienet muutamaan kertaan, mikäli sienet ovat hyvin suolaisia. Valuta sienet hyvin kuiviksi. Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään, majoneesia lukuunottamatta. Majoneesin määrä riippuu sienien kosteudesta, jolloin se on hyvä lisätä kahdessa erässä. Mausta täyte mustapippurilla.

Vinkki! Täytteestä voit tehdä myös kasvisversion, jättämällä poron pois reseptistä, tuolloin majoneesin tai smetanan määrää kannattaa myös hieman vähentää. Täyte sopii Perunalimpun ja Kaski Riihiruislimpun kanssa erityisen hyvin.

Reseptit ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kaski Riihiruislimppu, Kauraleipä, Perunalimppu, Ruislimppu