Uotilan lätyt

Resepti

Ilahduta naistenpäivän kunniaksi sinulle tärkeää naista tekemällä KultaKaurasta maistuvia lättyjä Uotilan tapaan. Tässä reseptissä kotimainen kaura, marjat ja suklaa kohtaavat toisensa.

Uotilan lätyt suklaa-vadelmakreemillä (6:lle)

1 ½ dl maitoa
2 tl sokeria

Sekoita ainekset keskenään. Kasta kauraviipaleet maidossa ennen paistamista. Paista kultakauraviipaleet voissa kuumalla pannulla. Kutakin puolta paistetaan vajaan minuutin verran, jotta pinta on kullanruskea. Tarjoile herkku välittömästi Suklaa-vadelmakreemin kera!

Suklaa-vadelmakreemi

150 g mascarpone tuorejuustoa (n. 1 ⅓ dl)
150 g mietoa maitorahkaa (n. 1 ½ dl)
½ dl tomusokeria
2 dl tuoreita vadelmia
80 g tummaa suklaata (70 %)

Sekoita käsin kaikki ainekset keskenään, paitsi suklaa. Sulata suklaa ja sekoita siihen pieni määrä edellisestä massasta, jotta suklaa ei paakkuunnu. Sekoita loput massasta joukkoon ja tarjoile täyte Uotilan lättyjen kera!

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kauraleipä