Uotilan kaurainen brunssi

Resepti

Kultaisia aamuhetkiä on hyvä vaalia näin parsakauden aikaan. Uotilan brunssi koostuu KultaKauran maukkaista viipaleista, jotka saavat kaverikseen kauden parsaa ja jälkiruoan makupaletissa on aprikoosia sekä marjoja.

Parsojen valmistus

1 nippu tankoparsaa
2 rkl voita
2 rkl sitruunamehua
hienoa merisuolaa ja pippuria

Leikkaa parsan tyvestä puiseva osa pois, n. 2-3 cm. Kuori tankoparsat leikkuulautaa vasten ja laita ne jääkylmään veteen. Näin parsasta tulee entistäkin rapeampi ja myös nahistuneet parsat saadaan näin virkoamaan. Laita voinokareet kuumalle pannulle ja lisää kuivatut tankoparsat joukkoon. Heiluttele pannua huolella, jotta parsat kypsyvät tasaisesti. Ota pannu pois levyltä ja purista sitruunamehu parsojen päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Laita paistinpannun päälle kansi, jolloin parsat kypsyvät vielä muutaman minuutin. Nostele parsat paahdettujen kultakauraviipaleiden päälle. Tarjoile sinappi-mascarponen ja parmankinkun kera.

Sinappi-mascarpone

100 g Mascarpone tuorejuustoa
1 ½ rkl Dijon sinappia
½ sitruunan kuori
hienoa merisuolaa
valkopippuria

Raasta sitruunan kuori mascarponen joukkoon. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta hyvin suolalla sekä valkopippurilla.

Kaurainen aprikoosiherkku

Ricotta tuorejuustoa
aprikoosihilloa
marjoja

Nyt on hyvä aika tyhjentää marjoja pakkasesta. Paahda kultakauraviipaleet paahtimessa ja voitele viipaleet ricotta-tuorejuustolla. Tarjoile herkku aprikoosihillon, sekä pakastemarjojen kera. Marjat raikastavat palettia mukavasti. Aprikoosin kanssa voit käyttää mm. vadelmia, punaherukoita, karhunvadelmia tai kirsikoita.

Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kauraleipä