Uotilan kalasapakset

Resepti

Uotilan kalasapakset, eli pienet syötävät on koottu kesän perinteisistä kalapöydän herkuista. Sapakset uiskentelevat mielellään aina juhlista illanistujaisiin!

Sinappisilli-perunasalaattisapas

Perunasalaatti
500 g uusia perunoita
100 g smetanaa
1 ½ dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
1 ½ tl Dijon sinappia
suolaa ja valkopippuria

Keitä uudet perunat merisuolavedessä lähes kypsiksi. Anna jäähtyä ja paloittele sopiviksi paloiksi. Sekoita muista ainesta massa ja lisää se perunoiden joukkoon. Kokoa perunasalaattia reilusti ruis,- tai perunalimppuviipaleen päälle. Aseta sinappisillipala perunasalaattipedille ja koristele tillillä ja sitruunalla.

Sipulisillisapas

Pursota perunalimppuviipaleiden päälle paksuksi vaahdotettua smetanaa. Puolita keitetyt uudetperunat tai leikkaa isommista perunoista sopiva siivu leipäviipaleen päälle. Pursota ja kiinnitä viimeisenä silli coctailtikulla läpi sapaksen. Koristele tillillä ja halutessasi kurkkuviipaleella.

Ruislohisapas

Voitele ruislimppuviipaleet tuorejuustolla. Laita leipäviipaleen päälle graavilohta ja keitettyjä kananmunaviipaleita kerrokset. Aseta toinen leipäviipale täytteiden päälle, voideltu puoli kananmunaviipaleita vasten. Leikkaa kolmionmallisiksi ja aseta kaksi kolmiota cocktailtikulla vastakkain. Koristele lävistämällä kapris tai kurkkuviipaleita tikun päätyyn.

Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Perunalimppu, Ruislimppu