Aikuiseen makuun pienet makupalat. Raikas viherdippi kruunaa kaiken. Pienet leipämakupalat sopivat loistavasti dippailuun.
Uotilan Maalaisruislimppu -leipäviipaleita
Levite
Marinoituja tiikerirapuja (erillinen ohje)
Viherdippi (erillinen ohje)
Paprika
Koristeluun tuoretta timjamia
150 g kuorellisia tiikerirapuja pakastealtaasta
Itämainen marinadi
Itämainen marinadi:
4 rkl soijakastiketta
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl makeaa chilikastiketta
½ tl inkivääritahnaa
½ tl valkosipulitahnaa
lusikan kärjellinen chilitahnaa
2 tl hunajaa
Anna rapujen marinoitua muutamia tunteja, silloin tällöin sekoitellen. Marinoidut ravut sen jälkeen vartaaseen ja vartaat grilliin. Tiikerirapuja kypsennetään noin 3-4 minuuttia per puoli. Anna jäähtyä.
½ dl vihreitä soijapapuja (pakaste)
2 isoa oksaa tuoretta basilikaa
2 isoa oksaa tuoretta persiljaa
2 rl majoneesia
2 rl öljyä
1 rl kotisinappia
suolaa ja mustapippuria
Tee viherdippi tehosekoittimella, jotta saat yhtenäisen seoksen. Leikkaa leivät sopivan kokoisiksi paloiksi ja voitele. Asettele tiikeriravut ja koristele lautanen paprikalla, dipillä ja tuoreella timjamilla. Sopii myös rapujuhlien tarjoiluksi. Tämä on superhyvää sormiruokaa.
Resepti ja kuva: Thomas S.