Tiikerirapulautanen

Resepti

Aikuiseen makuun pienet makupalat. Raikas viherdippi kruunaa kaiken. Pienet leipämakupalat sopivat loistavasti dippailuun.

Tiikerirapulautanen

Uotilan Maalaisruislimppu -leipäviipaleita
Levite
Marinoituja tiikerirapuja (erillinen ohje)
Viherdippi (erillinen ohje)
Paprika
Koristeluun tuoretta timjamia

Marinoidut tiikeriravut

150 g kuorellisia tiikerirapuja pakastealtaasta
Itämainen marinadi

Itämainen marinadi:

4 rkl soijakastiketta
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl makeaa chilikastiketta
½ tl inkivääritahnaa
½ tl valkosipulitahnaa
lusikan kärjellinen chilitahnaa
2 tl hunajaa

Anna rapujen marinoitua muutamia tunteja, silloin tällöin sekoitellen. Marinoidut ravut sen jälkeen vartaaseen ja vartaat grilliin. Tiikerirapuja kypsennetään noin 3-4 minuuttia per puoli. Anna jäähtyä.

Viherdippi

½ dl vihreitä soijapapuja (pakaste)
2 isoa oksaa tuoretta basilikaa
2 isoa oksaa tuoretta persiljaa
2 rl majoneesia
2 rl öljyä
1 rl kotisinappia
suolaa ja mustapippuria

Tee viherdippi tehosekoittimella, jotta saat yhtenäisen seoksen. Leikkaa leivät sopivan kokoisiksi paloiksi ja voitele. Asettele tiikeriravut ja koristele lautanen paprikalla, dipillä ja tuoreella timjamilla. Sopii myös rapujuhlien tarjoiluksi. Tämä on superhyvää sormiruokaa.

Resepti ja kuva: Thomas S.

Limppusuosituksemme
Ruislimppu