Tattimunakas

Resepti

Sienien aika on parhaimmillaan ja nyt eletään tattien sesonkia. Tatit ovatkin loistavia aamupalakavereita yhdessä ruislimpun kanssa.

Tattimunakas

100 g tatteja
½ sipuli
25 g valkosipulivoita
100 g kurpitsaa
mustapippuria
½ tl hienoa merisuolaa
3 kananmunaa
¾ dl vispikermaa
5 siivua kylmäsavuporoa leikattuna pieneksi kuutioiksi
4 siivua savujuustoa raastettuna

Pilko tatit sentin kuutioiksi ja sipulit pienemmäksi kuutioiksi. Paista ne valkosipulivoissa pannulla kypsiksi. Lisää pieniksi kuutioidut kurpitsat joukkoon ja mausta pippurilla, sekä ripauksella suolaa. Kaada kasvikset leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, esim. neljän munan kakkuvuoka käy tähän hyvin. Sekoita kananmunat, kerma ja suola tasaisesti keskenään. Kaada munamassa kasvisten päälle ja ripottele kylmäsavuporo sekä juustoraaste vielä päälle.

Paista munakas 220 asteessa, n. 12-15 min kunnes pinta on kauniin värinen eikä munakas enää hytise. Anna jäähtyä hyvin. Voit myös valmistaa munakkaan jo edellisenä päivänä. Leikkaa munakkaasta viipaleita ruislimpun päälle ja aamupala on valmista nautittavaksi.

Metsästäjän tattiaamiaiseen tarvitset:

  • Maalaisruislimppua tattimunakkalla
  • Kuumaa juotavaa esim. teetä
  • Jugurttia, kauden marjoja ja hunajaa

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Ruislimppu