Sinihomejuusto-viikunaleipä

Itsetehty viikunahilloke on taivaallinen makupari sinihomejuuston seuraksi. Hilloketta voi tehdä enemmänkin ja tarjoilla juustotarjottimella, saaristolaisleivän kanssa.  

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Munaton
  • Saaristolaislimppu
  • Välipala

Ainekset

  • tuoretta viikunaa2 kpl
  • voita10 g
  • sokeria 1/3 dl
  • sinihomejuustoa per leipä 10-15 g
  • Voita leipäviipaleiden voiteluun
  • Uotilan Saaristolaisleipää

Valmistusohjeet

  1. Paloittele tuoreet viikunat pieniksi kuutioiksi.
  2. Laita laakea paistinpannu lämpiämään liedelle. Tipauta voi pannulle ja anna sen sulaa, kaada sitten sokeri ja sekoita ne pannulla kauttaaltaan.
  3. Lisää sitten viikunakuutiot, keitä kasaan 4-5min. aina välillä sekoittaen. Viikunat mehustuu pannulla ja sen jälkeen keittyy hillokkeeksi. Isompaa määrää tehdessä keittoaika pitenee.
  4. Paahda leipäviipaleet ja voitele ne voilla. Levitä 1 rkl viikunahilloketta leivän päälle reilusti lusikalla nostellen ja nostele sinihomejuustosiivut sen päälle. Herkuttele!

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu

LISÄÄ RESEPTEJÄ SUPERI 100% KAURALEIVÄSTÄ

KOKEILE MYÖS NÄITÄ