Siikakeitto ja tillivoi

Resepti

Siikakeitto lämmittää mukavasti kuunvaihdetta. Lämmin kalakeitto onkin parasta limpun ja tillivoin kanssa.

Siikakeitto

1 iso sipuli
20 g voita
2 porkkanaa
500 g keittoperunaa
2 laakerinlehteä
1 tillinvarsi
2 dl kalalientä
hienoa merisuolaa ja valkopippuria myllystä
2 dl kuohukermaa
400 g siikaa perattuna paloiteltuna
½ dl tuoretta tilliä hienoksi pilkottuna

Ruskista pilkottu sipuli voissa, lisää pilkotut porkkanat ja mausteet, sekä tillinvarsi joukkoon. Kaada päälle 2 dl kalalientä ja lisää pilkotut perunat joukkoon. Lisää vettä niin paljon, että ainekset peittyvät. Juuresten ollessa kypsiä, nosta tillinvarsi pois keitosta ja lisää kerma (lisää tarvittaessa vielä kalalientä/nestettä), mausta muhennos merisuolalla ja mustapippurilla. Nostele siikapalat ja tuore tilli joukkoon ja tarjoile tillivoilla voidellun limppuviipaleen kera.

Tillivoi

100 g voita
½ dl tuoretta tilliä hienoksi pilkottuna
merisuolaa myllystä

Pehmennä voi ja sekoita tilli, sekä suola joukkoon. Maista suolaisuus ja lisää suolaa vielä tarvittaessa. Voitele limppuviipaleet tillivoilla ja tarjoile kalakeiton kanssa.

Vinkki! Siikakeiton kanssa sopii hyvin perunalimppu, makeutensa vuoksi se on oiva yhdistelmä siialle. Ruislimppu sopii erityisen hyvin lohikeiton ja toki myös siikakeitonkin kanssa.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Perunalimppu, Ruislimppu