Salaattivene kaurakrutongeilla

Resepti

Salaattiveneet ovat oiva kesänaposteltava grilliruokien kanssa, tai vaikkapa alkuruoaksi. Maukas KultaKaura sopiikin loistavasti yhteen sesongin kasviksien kanssa!

Kultakaurakrutongit

5 viipaletta KultaKauraa
2 rkl öljyä
suolaa

Paloittele leipäviipaleet pieniksi 1 x 1 cm kuutioiksi. Sekoita öljy joukoon ja mausta leipäkuutiot vielä suolalla. (Halutessasi voit laittaa joukkoon hieman valkosipuliakin). Levitä leipäkuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda kuutioita 180 asteisessa uunissa n. 6-10 minuuttia, kunnes ovat rapean oloisia. Anna krutonkien jäähtyä ennen käyttöä. Kun krutongit ovat hyvin jäähtyneet voit säilyttää niitä rasiassa seuraavaa käyttöä varten.

Vinkki! Kaurakrutongit sopivat moneen salaattiin, kuten esim. caesarsalaattiin. Niitä voi käyttää hyvin myös sosekeittojen kanssa.

Salaattiveneet 8 kpl

2 kpl sydänsalaattia
½ dl herneitä (tuoreita)
½ dl retiisiä (pilkottuna)
2 rkl persiljaa (hienoksi pilkottuna)
½ rkl öljyä
2 tl sitruunanmehua
suolaa ja valkopippuria

Halkaise sydänsalaatit neljään osaan, leikkaa kanta pois mikäli sitä on. Poista hieman sisustaa, jotta täytettä mahtuu paremmin salaattiveneen päälle. Sekoita kulhossa pilkotut retiisit, tuoreherneet ja persilja keskenään mausteiden ja öljyjen kanssa. Nostele täyte salaattiveneiden päälle ja viimeistele maukkailla kaurakrutongeilla.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kauraleipä