Rukiinen Pulled Pork -leipä

Resepti

Grillikausi on parasta kesässä ja tässä eväässä on totisesti ruista ranteeseen! Uotilan maalaisruislimpusta tehty Pulled Pork -leipä vie kielen mennessään, minkä takia kannattaa kutsua myös ystävät sitä syömään!

Pulled pork eli nyhtöpossu n. 8:lle henkilölle

1 ½ kg luutonta possunlihaa (lapa, niska tai kinkku)
5 dl tomaattimurskaa
1 kokonainen valkosipuli
4 rosmariinin oksaa
3 dl olutta
2 dl barbeque kastiketta

Ota liha lämpiämään huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi. Lämmitä uuni 170 asteiseksi. Mausta lihan pinnat suolalla. Laita possu uunipataan tomaattimurskan ja muiden mausteiden kanssa, lisää kuoritut valkosipulinkynnet pataan. Kaada olut pataan ja lisää tarvittaessa vielä vettä, jotta liha on lähes kokonaan peittynyt nesteeseen.

Kypsennä 170 asteessa 20-30 minuuttia, jotta kaikki ainekset ovat lämmenneet hyvin. Laita uunipadan kansi (tai folio) padan päälle. Laske lämpötila 130 asteeseen ja hauduta vielä neljä tuntia.

Lihan pitäisi olla nyt hyvin hajoavaa. Riko liha kahdella haarukalla ja nostele se toiseen astiaan mikäli nestettä on vielä paljon jäljellä. Mausta liha vielä barbeque kastikkeella, lisää suolaa tarvittaessa ja laita herkku esille. Pulled Pork -leivän lisukkeet voi laittaa erikseen esille, jotta syöjät voi koota leipänsä itse.

Vinkki! Myös kinkusta voi tehdä nyhtöpossua. Nyhtöpossun eli Pulled Porkin lihoiksi käy ruhon osat, joissa on hyvin rasvaa, esim. possunniska, lapa ja kinkku. Possun fileistä ei saa niin mehevää lopputulosta.

Leipä ja lisukkeet 8:lle henkilölle

3 pakettia Uotilan maalaisruislimppua
1 kg tomaattisiivuja
1 prk suolakurkkuviipaleita
3-4 dl majoneesia
3 kpl salaattiruukkuja
24 siivua Mozzarella- tai cheddarjuustoviipaleita

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Ruislimppu