Riimiporo

Resepti

Riimiporon makupariksi sopivat lakkahillo ja Uotilan sinappilevite.

Riimiporo

200 g poron ulkofilettä
20 g karkeaa merisuolaa
10 kpl timjamin oksia
rouhittua mustapippuria
(foliota ja kelmua)

Puhdista poron ulkofile mahdollisista kalvoista yms. Levitä foliosuikale pöydälle ja tämän päälle samankokoinen kelmu. Ripottele kelmun päälle noin puolet mausteista ja yrteistä. Nosta liha mausteiden päälle ja laita loput mausteet ulkofileen päälle. Nosta kelmun pidempi reuna fileen yli ja kääri se rullalle. Nosta kelmutettu ulkofile folion pidemmälle reunalle ja rullaa folio tiukasti fileen ympärille, paina päädyt kiinni.

Laita filee maustumaan pakkaseen 1-2:ksi päiväksi.

Ota file pakkasesta ja rapsuta mausteet irti jäätyneestä lihasta. Leikkaa lihasta ohuita siivuja ja tarjoile ne kalastajanlimpun tai perunalimpun kanssa.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Muista myös

Uotilan sinappi

Limppusuosituksemme
Kalastajanlimppu, Perunalimppu