Ricotta-tiramisu

Resepti

100% Kauraleipä yllättää helppoudellaan ja maukkaudellaan jälkiruoan parissa. Se muuntautuu vaivattomasti jopa herkullisen tiramisuvaahdon kaveriksi!

Ricotta-tiramisu

1 ½ dl vispikermaa
60 g keltuaisia
1 dl sokeria
½ sitruunankuori
250 g ricottajuustoa
1 liivate

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja raasta joukkoon sitruunankuori. Sekoita massaan ricotta ja lopuksi kermavaahto. Lisää liotettu ja sulatettu liivate massaan ja kaada vaahto annosmaljoihin. Jäähdytä vähintään 4 tuntia jääkaapissa. Ennen tarjoilua vaahdon päälle ripotellaan tummaa kaakaojauhetta. Ohjeesta tulee n. 6 annosta.

Tiramisu-keksit

9 viipaletta 100 % Kauraleipää (1 ½/hlö)

Paahda limppuviipaleet paahtimessa hyvin paahtuneiksi ja rapeiksi. Leikkaa limpusta tikkuja ja nauti välittömästi ricotta-tiramisun kanssa dippaamalla leipätikkuja jälkiruokavaahtoon ja lakkahilloon.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kauraleipä