Ranskalainen sipulikeitto kauraleipäpedillä

Resepti

Ranskalainen sipulikeitto on täydellistä talviruokaa. Kuuma keitto lämmittää kylmänä talvipäivänä. Paahdettu kauraleipä juustolla kruunaa klassikon.

Ranskalainen sipulikeitto kauraleipäpedillä (2 annosta)

2 isoa sipulia
2-3 isoa valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 l vettä
3 rkl vehnäjauhoa
1 kasvisliemikuutio
1 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
1 tl mustapippuria
vähän tuoretta timjamia
2 kpl Uotilan 100% Kauraleipä leipäviipaletta
1 dl juustoraastetta

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit pehmeiksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää vehnäjauhot kattilaan ja sekoita joukkoon vesi sekä halutessasi valkoviini. Liuota joukkoon liemikuutio ja anna hautua noin puoli tuntia.

Mausta pippurilla ja timjamilla, tarkista maku. Jaa ranskalainen sipulikeitto neljään uuninkestävään annoskulhoon. Paahda leivät ja nosta ne keiton pinnalle. Lisää juustoraaste leipien päälle ja kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Resepti ja kuva: Thomas S.

Limppusuosituksemme
Kauraleipä