Kevään valmistujaiset ovat kohta käsillä! Tässäpä oiva vinkki sesongin voileipäkakkuun. Maukkaiden perunalimppu- ja maalaisruislimppukerrosten välistä löytyy mehevät kana- ja vihannestäytteet.
Kaikki leipäviipaleet kantataan. Leipäkerrokset kostutetaan kivennäisvedellä, myös tomaateista valunutta mehua voi käyttää kostutukseen. Yhteen kerrokseen tarvitaan ⅔ pakettia Uotilan limppua. Reseptistä tulee yksi voileipäkakku 20 cm pyöreään kakkuvuokaan.
½ prk säilykepaprikaviipaleita
100 g valkosipulituorejuustoa
Levitä valkosipulituorejuusto ensimmäisen ruislimppuleipäkerroksen päälle. Laita pilkotut paprikat tuorejuuston päälle. Nostele seuraava leipäkerros perunalimpusta.
1 kpl kanankoipireittä (kypsennettyä)
1 rkl täysmajoneesia
1 rkl smetanaa
1 rkl sitruunamehua
mausta hienolla merisuolalla ja valkopippurilla
Renssaa koipireidestä liha ja leikkaa se pienemmäksi palasiksi. Sekoita loput aineet joukkoon ja mausta massa. Täyte laitetaan edellisen voileipäkerroksen päälle.
300 g tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
½ punttia ruohosipulia
mausta hienolla merisuolalla ja pippurilla
Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi siivilään. Liika neste valutetaan pois, jonka jälkeen oliiviöljy ja mausteet lisätään yhdessä pieneksi hienonnetun ruohosipulin kanssa. Täyte nostellaan ylimmäksi kerrokseksi.
2 dl täysmajoneesia
1 dl smetanaa
mausta massa suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla
Kuorruta ja koristele vihanneksilla, salaateilla yms. makusi mukaan!
Resepti ja kuva: Tekla Wannas