Porsaanleike ja lämmin perunasalaatti

Resepti

Perunalimppudipistä on moneksi, se sopii erinomaisesti myös grillatun porsaanleikkeen kanssa. Sama dippi tykkää parsan lisäksi myös uusien perunoiden tai lohkoperunoiden seurasta.

Porsaanleike ja lämmin perunasalaatti

4 kpl maustamattomia porsaanleikkeitä
musta- tai valkopippuria ja merisuolaa
1 kg uusia perunoita
tillinvarsia

Keitä uudet perunat merisuolavedessä tillinvarsien kera lähes kypsiksi. Kaada keittovesi pois ja anna höyrystyä kypsäksi kannen tai folion alla. Voit puolittaa ne tämän jälkeen ja lisätä muutaman voinokareen. Maista perunoista suolapitoisuus, ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Laita porsaanleikkeet tasaisen kuumalle grillille ja anna paistua, kunnes pinta on kauniin ruskeaa. Käännä leikkeet ja kun pinnasta tuleva lihasneste on kirkasta, eikä sameaa, leikkeet ovat valmiita maustettavaksi. Anna leikkeiden vetäytyä folion alla n. 5-10 minuuttia. Vetäytyessään lihasnesteet pysyvät paremmin lihassa ja mehevämpi lopputulos on taattu.

Tarjoile perunalimppudipin ja perunasalaatin, sekä kauden kasviksien kera!

Vinkki! Mausteet kannattaa käyttää suoraan myllystä, jolloin niiden maku on vahvempi. Merisuolaa käytettäessä vähempikin määrä riittää, eikä jodista tule sivumakuja leikkeeseen.

Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Perunalimppu