Piknik-herkku

Resepti

Wappu-piknikin kingi syntyy maukkaasta maalaisruislimpusta! Limpun väliin paistetaan kananmunaa ja lisäksi vielä suolaista meetwurstia tai salamia. Koko herkku kääritään trendikkäästi paikallislehteen ja sitten vain piknikille!

Paista kananmunat pannulla ja voitele kaksi limppuviipaletta sinappimajoneesilla. Kokoa eväs seuraavassa järjestyksessä:

  • viipale maalaisruislimppua
  • rucola-salaattia
  • paprikaviipaleita
  • paistetut kananmunaletut
  • toinen viipale majoneesilla voideltua maalaislimppua
  • meetwurstia/salamia
  • punasipulia.
  • viimeisenä vielä viipale maalaislimppua

– Herkku on valmis käärittäväksi piknikille!

Sinappimajoneesi

5 rkl täysmajoneesia
2 tl Dijon sinappia
1 rkl kurkkusalaattia

Sekoita kaikki aineet keskenään.

Marinoitua punasipulia

1 dl punaviinietikkaa
2 dl auringonkukkaöljyä
1 ½ tl suolaa
2 tl sokeria
reilusti mustapippuria myllystä
2 kpl punasipulia ohueksi viipaloituna

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja kaada marinadi punasipuliviipaleiden päälle. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Ruislimppu