Pasha ja perunalimppukeksit

Resepti

Pasha on ehdottomasti pääsiäisen odotetuimpia jälkiruokia. Uotilan pashamousse tarjoillaan karamellisoitujen perunalimppukeksien kera!

Pashamousse

2 kpl keltuainen
1 ⅕ dl sokeria
500 g maustamatonta maitorahkaa
1 ½ dl smetanaa
1 tl vaniljasokeria
3 rkl mantelijauhetta
½-1 sitruunan kuori
½ appelsiinin kuori
2 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes vaahto osoittaa kypsymisen merkkejä eli se on kuohkeaa ja alkaa pysyä kasassa. Vesihauteen vesi saa olla höyryävää muttei kiehuvaa.

Ota kulho pois liedeltä ja jäähdytä vaahto kylmällä alustalla vatkaten (voit käyttää esim. jääpetiä kulhon alla), lisää vaniljasokeri. Sekoita sitten rahka ja smetana joukkoon, sekä raastettu sitrushedelmienkuori. Lisää mantelijauhe (allergikot voivat jättää mantelin pois). Sulata liivate pienessä määrässä lämmintä nestettä ja sekoita se hyvin massan joukkoon.

Tarjoile karamellisoitujen perunalimppukeksien kera.

Perunalimppukeksit

tomusokeria
perunalimppuviipaleita

Asettele perunalimppuviipaleet leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Sirottele tomusokea limppuviipaleiden päälle ja paahda tomusokeri rapeahkoksi uunin ylävastuksilla. Karamellisoituminen kestää noin 3-4 minuuttia 220 asteessa, aika on viitteellinen uunin vastuksien tehosta riippuen.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Perunalimppu