Syksyn ehdottomiin herkkuihin kuuluu kotimaisista omenoista valmistettu uunipaistos. Lisää makuja klassikkoon tuo ruis- ja perunalimppu, jotka toimivat omenan kanssa vähän liiankin hyvin…
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl ruislimppujauhetta
1 dl perunalimppujauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää loput ainekset ja nypi massa muromaiseksi massaksi.
Limppujauhot crumbletaikinaan
Murenna limput uuninpellille pieneksi muruksi ja kuivata ne 100 asteisessa uunissa. Jauha muruset tehosekoittimessa jauhoksi.
400 g kotimaisia omenoita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Poista omenoista siemenkodat, tee omenasta 2 x 2 cm kuutiota. Laita loput ainekset kulhoon ja sekoita hyvin, jotta maut ovat tasaisesti omenapaloissa.
Laita omenakuutiot uunivuokiin ja lisää crumble murut omenoiden päälle. Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia. Herkuttele vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Resepti ja kuva: Tekla Wannas