Myslipatukka

Myslipatukka

Itsetehty myslipatukka tuo helppoa lisäenergiaa arkeen. Rukiinen kaveri on myös loistava vaihtoehto leffailtojen naposteluun!

  • Maalaisruislimppu
  • Välipala

Ainekset

  • 1 dl auringonkukan ja kurpitsansiemeniä
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl kuivattuja hedelmiä ja manteleita
  • 1 dl hunajaa
  • 1 dl ruislimppujauhetta

Valmistusohjeet

  1. Pilko cashewpähkinät, mantelit ja kuivatut hedelmät pienemmiksi palasiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä massa leivinpaperille. Kuivata 130 asteisessa uunissa, noin 20-30 min.
  2. Tulos näyttää hieman kakkumaiselta. Anna jäähtyä ja riko halutunkoisiksi välipalapatukoiksi. Nautitaan sellaisenaan tai esimerkiksi turkkilaisen jugurtin, hunajan sekä luumujen kera.
  3. Ruislimppujauhe Murenna ruislimppu mahdollisimman hienoksi uuninpellille. Kuivata muruset uunissa n. 85 asteessa, kunnes ne ovat rapeita (tämä kestää n. 40-60 min). Laita muruset tehosekoittimeen ja jauha ne jauhoksi.
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

LISÄÄ RESEPTEJÄ MAALAISRUISLIMPUSTA

KOKEILE MYÖS NÄITÄ