Mätileipä ja smetanavaahto

Resepti

Mäti on aina juhliin sopiva tarjottava, se kruunaa mukavasti myös arjen herkutteluhetkiä. Mäti sopii oivasti Kaski Riihiruislimpun kaveriksi.

Smetanavaahto mätileivälle

300 g smetanaa
hienoa merisuolaa ja valkopippuria

Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi ja mausta se suolalla ja hienonnetulla valkopippurilla.

Mätileipä (n. 10:lle)

150 g kirjolohenmätiä
ruohosipulia

Valuta kalanmäti hyvin esimerkiksi suodatinpaperin läpi. Levitä tai pursota smetanavaahto limppuviipaleiden päälle ja nostele mätiä lusikalla smetanan päälle. Koristele ruohosipulilla.

Vinkki! Cocktailpaloja saat tehtyä helposti juhliin leikkaamalla limppuviipaleen pienemmäksi. Voit myös tehdä pienempiä cocktailpaloja erimallisilla piparkakkumuotillla.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kaski Riihiruislimppu