Suomalaisten suosikki juures, peruna sopii täydellisesti myös leivän päälle, salaatin muodossa. Leivästä saa juhlavamman näköisen pienillä konsteilla ja myös perheen pienimmät pitävät tästä.
Uotilan Perunalimppu leipäviipale
levite
Perunasalaatti:
4 keitettyä perunaa
1 hienoksi kuutioitu sipuli
½ dl majoneesia
½ dl kermaviiliä
2 rl sitruunamehua
2 rl sokeria
suolaa ja pippuria
koristeluun: ruohosipulia
Aloita perunasalaatin teolla. Sekoita ensin kaikki nesteet keskenään ja lisää sen jälkeen kuutioidut perunat (voivat olla aika ronskeja paloja) ja kuutioitu sipuli. Anna mieluiten salaatin maustua rauhassa vaikka muutaman tunnin tai jopa yön yli. Lisää perunasalaatti leivän päälle pyöreää muottia apuna käyttäen koska näin saat leivästä paljon näyttävämmän. Koristele lopuksi koko komistus ruohosipulilla.
Resepti ja kuva: Thomas S.