Lohitartar graavilohesta ja kylmäsavulohesta tarjoillaan Uotilan leivän päällä. Raikas kaalisalaatti tuo keveyttä. Iltojen pimetessä tämä on herkkua!
Uotilan Perunalimppu leipäviipaleita
Lohitartar
Koristeluun jääsalaattia, punasipulia ja tuoretta timjamia
Tarjoile raikkaan kaalisalaatin kera
Lohitartar
150 g graavilohta
150 g kylmäsavustettua lohta
1 sitruunan mehu
1 iso punasipuli
120 g smetanaa
mustapippuria
suolaa tarvittaessa
Silppua sipuli pieneksi. Leikkaa myös lohet pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna vetäytyä jääkaapissa. Tarkista maku. Lisää suolaa, jos on tarvetta.
Raikas kaalisalaatti
½ dl raastettua punakaalia
½ dl raastettua keräkaalia
3 rl hienoksi kuutioitua punasipulia
½ dl ananasmurskaa
1 rl hunajaa
1 rl oliiviöljyä
suola ja mustapippuri
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta maun mukaan.
Tee muotilla leivästä pieni suupaloja. Voitele leivät ja asettele pohjalle jääsalaattia. Pursota lohitartar päälle ja koristele tuoreella punasipulilla ja timjamilla.
Resepti ja kuva: Thomas S.