Lohitartar-suupalat raikkaan kaalisalaatin kera

Resepti

Lohitartar graavilohesta ja kylmäsavulohesta tarjoillaan Uotilan leivän päällä. Raikas kaalisalaatti tuo keveyttä. Iltojen pimetessä tämä on herkkua!

Lohitartar-suupalat raikkaan kaalisalaatin kera

Uotilan Perunalimppu leipäviipaleita
Lohitartar
Koristeluun jääsalaattia, punasipulia ja tuoretta timjamia

Tarjoile raikkaan kaalisalaatin kera

Lohitartar

150 g graavilohta
150 g kylmäsavustettua lohta
1 sitruunan mehu
1 iso punasipuli
120 g smetanaa
mustapippuria
suolaa tarvittaessa

Silppua sipuli pieneksi. Leikkaa myös lohet pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna vetäytyä jääkaapissa. Tarkista maku. Lisää suolaa, jos on tarvetta.

Raikas kaalisalaatti

½ dl raastettua punakaalia
½ dl raastettua keräkaalia
3 rl hienoksi kuutioitua punasipulia
½ dl ananasmurskaa
1 rl hunajaa
1 rl oliiviöljyä
suola ja mustapippuri

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta maun mukaan.

Tee muotilla leivästä pieni suupaloja. Voitele leivät ja asettele pohjalle jääsalaattia. Pursota lohitartar päälle ja koristele tuoreella punasipulilla ja timjamilla.

Resepti ja kuva: Thomas S.

Limppusuosituksemme
Perunalimppu