Kuppivoileipäkakku

Resepti

Voileipäkakun saa tehtyä myös miniversiona. Sopii esimerkiksi alkuruuaksi.

Uotilan Tumma Kalastajanlimppu leipäviipale
Uotilan 100% kauraleipä leipäviipale
Uotilan Maalaisruislimppu leipäviipale

Kosteutukseen 1 dl vettä, johon on liuotettu yksi kasvisliemikuutio

Kinkkutäyte
Juusto-kurkkutäyte
0,25dl Ruohosipuli tuorejuustoa kakun kuorrutukseen
0,25dl Majoneesia kakun kuorrutukseen

Koristeeksi: juustoraastetta, kinkkua, meetwurstia, kirsikkatomaattia, kurkkua, persiljaa

Kinkkutäyte:
Kermaviili
Kinkkukuutioita
Punasipulikuutioita
Sitruunapippuria
Ruokalusikallinen makeahkoa sinappia

Juusto-kurkkutäyte:
Kermaviili
Juustoraastetta (Oltermanni)
Sitruunapippuria
Kurkkusalaattia

Laita kupin pohjalle ensimmäinen leipäviipale, joka muotilla muotoiltu pyöreäksi (kuppiin sopivaksi). Kostuta kasviliemellä. Lisää ensin juusto-kurkkutäyte. Kostuta taas. Laita seuraava viipale ja lisää kinkkutäyte. Kostuta. Laita kolmas kerros leipäviipale ja päälle loput täytteet (molempia). Kostuta. Anna maustua vaikka seuraavaan päivään jääkaapissa. Kumoa tai pyöräytä veitsellä kakku kupista lautaiselle.

Sekoita tuorejuusto ja majoneesi keskenään yhdeksi massaksi. Kuorruta koko pinta majoneesi-tuorejuustoseoksella. Aloita koristelu.

Pieni kuppivoileipä on valmis.

Limppusuosituksemme
Kalastajanlimppu, Kauraleipä, Ruislimppu