Kultakauratikut ja tulinen porkkanakeitto

Resepti

Jyväinen KultaKaura on lempeän täyteläinen ja ihanan makoisa herkku. Kultakauraviipaleista saakin nopeaa herkkua keittojen kanssa, yhdistelmä lämmittää mukavasti alkuvuotta!

Tulinen porkkanakeitto

½ kg porkkanoita
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
2 dl kookosmaitoa
2-3 tl Sambal oleik chilitahnaa
4 dl kanalientä
(hienoa merisuolaa ja pippuria)

Kuori sipulit ja porkkanat. Paloittele ja freesaa niitä hetki voin kanssa kattilassa. Lisää vettä juuri sen verran, että kasvikset juuri peittyvät. Kaada joukkoon kookosmaito ja keitä kunnes kasvikset ovat hyvin pehmenneet. Soseuta keitto, ohenna kuumalla kanaliemellä. Mausta keitto chilitahnalla sekä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Voitele hyvin paahdetut kultakauraleipätikut voilla tai tuorejuustolla ja nauti ne keiton kanssa, jonne niitä on ihana dippailla!

Vinkki! Mikäli keitosta tuli makuusi liian tulista, voi makua pehmentää lisäämällä kookosmaitoa tai kermaa. Keiton voi myös tehdä ilman chiliä, jolloin kookosmaidon voi korvata kokonaan kermalla.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kauraleipä