Kaurablinit

Resepti

Kylmien ilmojen herkkuja on ehdottomasti blinit. Uotilan kaurablinit ovat parhaimmillaan pannulla paistettuna ja välittömästi herkuteltuna. Makupareina toimii perinteiseen tapaan mäti, smetana ja sipuli!

Muna-maito n. 8:lle kultakauraviipaleelle

1 muna
½ dl maitoa
(ripaus suolaa)

20 g voita paistamiseen
8 kpl kultakauraviipaleita

Sekoita ainekset hyvin keskenään. Kastele leipäviipaleet kauttaaltaan munamaidossa. Paista viipaleet kummaltakin puolelta kuumalla pannulla voin kanssa. Nautitaan blinilisukkeiden kanssa.

Lisukkeeksi:

  • Mätiä, esim. lohen, kirjolohen, siian tai muikunmätiä
  • Smetanaa
  • Pieneksi pilkottua sipulia

Lisukkeita on hyvä varata 1-1 ½ ruokalusikallista per blini.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kauraleipä