Kasvis-leipädippi

Resepti

Kauden kasviksia on syytä napostella nyt kun ne ovat parhaimmillaan. KultaKaura sopiikin mainiosti kasvisten kanssa. Makupalettia täydentää raikas sitruunainen basilikadippi!

Kasvis-leipädippi

1 ruukku basilikaa
¼ dl öljyä
¼ dl sitruunamehua (oikeista sitruunoista)
1 rkl ruokosokeria
2 dl täysmajoneesia

Lisäksi: kultakauraviipaleita ja kauden kasviksia

Laita basilikan lehdet, nesteet ja sokeri tehosekoittimeen. Jauha ne tasaiseksi massaksi. Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää sauvasekoitinta. Sekoita neste majoneesiin ja laita basilika-majoneesia lasinpohjalle. Asettele leikattuja kauden kasviksia lasiin. Paahda Kultakauraviipaleet paahtimessa ja leikkaa niistä leipätikkuja. Asettele leipätikut myös lasiin ja herkku on valmis nautittavaksi. Majoneesista riittää dipattavaa 4-6:lle henkilölle.

Vinkki! Nämä vihannekset sopivat erinomaisesti kasvisdippiin: porkkana, sidesalaatti, kesäkurpitsa, retiisi, paprika, minitomaatit grillitikussa. Dipistä saa ruokaisamman, mikäli kasvisten ja leivän kaveriksi leikkaa emmentaljuustosta tikkuja.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kauraleipä