Ruislimpun syksyiseen kaverikuntaan kuuluu nyt metsän tarjoamat sienet. Kanttarellikeiton makua täydentää yksinkertaisuudessaan tuore ruislimppu paahdetun pekonin kera. Resepti toimii erinomaisesti myös tateille.
30 g voita
1 sipuli (n. 90 g)
250 g kanttarelleja
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl kanalientä
2 dl kermaa
1-2 tl hienonnettua merisuolaa
mustapippuria
Renssaa kanttarellit puhdistamalla mahdolliset havuset pois ja repimällä sienet pienemmiksi. Freesaa hienonnettu sipuli kattilassa voin kanssa, lisää kanttarellit ja jatka freesaamista n. 5 min. Ripottele vehnäjauhot sieniseoksen päälle ja kypsennä niitä tovi kattilassa. Kaada kanaliemi nauhana kattilaan, koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää kerma ja nauti keitto paahdetun ruislimpun ja uunissa paistetun pekonin kera!
Resepti ja kuva: Tekla Wannas