Kanakeittoa ja KultaKauraa

Resepti

Jyväinen KultaKaura on makoisa leipäherkku ja kultakauraviipaleista saakin nopeaa herkkua keittojen kanssa. Yhdistelmä lämmittää mukavasti mieltä näin pakkasten keskellä!

Valkosipulijuustoa ja Kultakauraa

Kanakeitto

25 g voita
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
300 g porkkanoita
200 g lanttua
400-500 g perunaa
1 iso paprika
5 dl kanalientä (+ vettä lisäksi)
3 laakerinlehteä
hienoa merisuolaa ja pippuria

2 kypsää broilerin koipireittä

Kuori vihannekset ja paloittele ne. Freesaa sipulikuutiot voin kanssa kattilassa, lisää lanttu- ja porkkanakuutiot ja jatka freesaamista. Viimeisenä perunapalat joukkoon. Lisää kanalientä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät, lisää tarvittaessa vettä ja laita laakerinlehdet joukkoon. Keitä kunnes vihannekset ovat pehmenneet.

Riivi koipireisistä liha irti pienehköiksi palasiksi ja lisää ne keittoon. Mausta keitto suolalla ja pippurilla, halutessasi voit lisätä myös chiliä. Viimeistele keitto pieneksi pilkotulla persiljalla ja nauti!

Voitele hyvin paahdetut kultakauraviipaleet Pirkka valkosipulituorejuustolla ja nauti ne keiton kanssa!

Vinkki! Mikäli lisäsit chiliä keiton reseptiin, kannattaa pehmentää chilistä keittoa smetanalla.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kauraleipä