Isänpäivä-aamiainen

Resepti

Isänpäivä-aamiainen on perinteinen tapa hemmotella isää. Isän makuhermojen hiveleminen onnistuu munakkaalla, joka tarjoillaan pekonin sekä maukkaan ruislimpun kera.

Munakas

2 kananmunaa
2 rkl vispikermaa
2 rkl sipulia pilkottuna
2 rkl paprikaa pilkottuna
⅓ tl hienoa merisuolaa
valkopippuria

Tee munakasmassa rikkomalla kananmunat kulhoon ja sekoittamalla kerma sekä mausteet joukkoon. Laita tilkka öljyä paistinpannulle ja paista sipuli ja paprikat, kunnes ne ovat saaneet kullanruskean värin pintaan. Kaada munakasmassa pannulle ja liikuta massaa aluksi keskelle pannua, anna munakkaan sen jälkeen kypsyä munakkaan muotoon. Voitele ruislimppuviipale tuorejuustolla ja kokoa leipä paistetusta pekonista, munakkaasta ja paistetuista tomaateista.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Ruislimppu