Hummushyrrä

Resepti

Monikäyttöinen hummus eli kikhernetahna sopii leivän levitteeksi ja on todella hyvää! Perunalimppu on mielestäni ihan parasta hummuksen kanssa.

Uotilan Perunalimppu leipäviipale
Salaattia

Hummus:
1 tlk kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
3 rl vettä
2 rl sitruunamehua
2 rl oliiviöljyä
Ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rl tahinia ja ripaus kurkumaa ja juustokuminaa

Koristeeksi kuutioitua paprikaa
Koristeeksi vihreitä oliiveja ja hienonnettua persiljaa

Valmista ensin hummus. Valuta kikherneet. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset. Mausta tahinilla, kurkumalla ja juustokuminalla. Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian paksulta. Valuta hummuksen pinnalle oliiviöljyä. Koristele oliiveilla sekä paprikalla ja hienonnetulla persiljalla.

Asettele perunalimpun viipaleet kauniisti lautaselle ja tarjoile ne hummuksen kanssa.

 

Limppusuosituksemme
Perunalimppu