Monikäyttöinen hummus eli kikhernetahna sopii leivän levitteeksi ja on todella hyvää! Perunalimppu on mielestäni ihan parasta hummuksen kanssa.
Uotilan Perunalimppu leipäviipale
Salaattia
Hummus:
1 tlk kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
3 rl vettä
2 rl sitruunamehua
2 rl oliiviöljyä
Ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rl tahinia ja ripaus kurkumaa ja juustokuminaa
Koristeeksi kuutioitua paprikaa
Koristeeksi vihreitä oliiveja ja hienonnettua persiljaa
Valmista ensin hummus. Valuta kikherneet. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset. Mausta tahinilla, kurkumalla ja juustokuminalla. Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian paksulta. Valuta hummuksen pinnalle oliiviöljyä. Koristele oliiveilla sekä paprikalla ja hienonnetulla persiljalla.
Asettele perunalimpun viipaleet kauniisti lautaselle ja tarjoile ne hummuksen kanssa.