Hirvipata

Resepti

100 % KultaKaura on herkullinen kaveri hirvipadan kanssa. Se on loistava lisuke juurikin pataruokien kaverina. Tässäpä oivallinen resepti nyt isänpäivään!

Hirvipata

25 g voita
1 sipuli
2 rkl sokeria
500 g hirven palapaistia (pieneksi pilkottuna)
2 porkkanaa pieneksi pilkottuna
3-4 kpl valkosipulinkynttä
150 g tomaattia pieneksi pilkottuna
5 dl vettä (ja lisää nesteen haihtuessa)

3 laakerinlehteä
10 kpl maustepippuria
1 tl kuminaa
1 kanelitanko
2 rosmariinin oksaa
½ dl riista- tai lihafondia
2 dl demi glace -kastikepohjaa
tarvittaessa hienoa merisuolaa

Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja ruskista ne voin kanssa pannulla. Lisää sokeri ja anna sen paahtua. Lisää sitten pieneksi pilkottu hirvenpalapaisti pannulle ja ruskista liha kunnolla ruskeaksi. Lisää loput vihannekset pannulle ja sekoita hyvin. Lisää lämmin vesi ja loput mausteet pata-aineksiin. Lämmitä kuumaksi ja laita pataan, pata kannen kanssa 150 asteiseen uuniin. Hauduta uunissa useampi tunti (n. 2½-3 h, kuten karjalanpaistiakin). Lihaa kypsytetään pitkään, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman murea.

Kypsytyksen aikana, lisää tarpeen mukaan kuumaa nestettä pataan, sillä sitä haihtuu padasta jonkin verran pois. Maista maut ennen tarjoilua ja mausta tarvittaessa vielä suolalla. Tarjoile pata paahdettujen kultakauraviipaleiden ja smetanan kanssa.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kauraleipä