Herkullinen Kanttarelli-pekonikeitto

Resepti

Kantarellit maistuvat kaikille. Lämmin kanttarelli-pekonikeitto on varma hitti arkeen.

2 annosta: 

50 g voita
1 sipuli silppuna
1/2 l kantarelleja
5 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
100 g sulatejuustoa
1 Uotilan 100% Kauraleipä leipäviipale suurustukseen
Ripaus suolaa ja mustapippuria

Tuoretta timjamia koristeeksi
1 paistettu pekoniviipale murusina koristeeksi

Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää joukkoon paloitellut kantarellit ja paista, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää vesi, liemikuution pala, kerma ja sulatejuusto.

Keitä miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia. Lisää kauraleipä palasina ja keitä vielä viisi minuuttia.

Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa. Paista pekoni ja jäähdytä talouspaperin päällä. Ripottele keiton pinnalle pekonimurut ja tuoretta timjamia.

Limppusuosituksemme
Kauraleipä