Graavilohi-rapuleipä

Resepti

Valmistujaisten ja muiden juhlien suolainen tarjoiltava on helppotekoinen graavilohi-rapuleipä. KultaKauran kanssa yhdistelmä on erityisen juhlava. Täytettä voi käyttää perinteisemmin myös ruislimpun kanssa.

Täyte

100 g graavilohta
100 g katkarapuja
½ avomaan kurkku
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl smetanaa
2-3 rkl sitruunamehua
2 rkl tilliä
2 rkl ruohosipulia
maustetaan hienolla merisuolalla ja valkopippurilla

Kuori avomaan kurkku ja poista siitä siemenet lusikalla. Pilko graavilohi, katkaravut ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita tuorejuusto, smetana ja sitruunamehu joukkoon. Lisää hienoksi pilkotut yrtit joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. Mausta vielä valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla. Levitä täytettä kultakauraviipaleen päälle. Ennen tarjoilua koristele vielä iduilla, rucolan versoilla, sekä lohen mädillä.

Vinkki! Halutessasi voit muotoilla leivät neliöiksi tai pyöreiksi muoteilla.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kauraleipä, Ruislimppu