Glögisilliherkku

Resepti

Joulun herkkuleipä on syntynyt. Glögimakunsa ansiosta se on pirteä lisä joulupöytään. Voit tarjota glögisilliä myös lisukkeena. Oikein rauhallista joulua kaikille!

Glögisilliherkku

Uotilan Kaski Riihiruislimppu leipäviipaleita
levite
Romaine-salaatinlehti
glögi-sipulisilliä
1 keitetty kananmuna
punasipulirenkaita
tuoretta tilliä
sitruunan siivuja
tomaatin siivuja

Glögisilli

(1 lasipurkillinen)

2 sillifilettä (Matjes mutta muukin käynee)
1 punasipuli

Liemi

2 dl valmista glögijuomaa
1 dl sokeria
½ dl puna- tai valkoviinietikkaa
maustepippuria
ripaus rouhittua chiliä

Valmista ensin glögi-sipulisilli. Valmista liemi: mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.

Viipaloi sillifileet sekä kuori ja viipaloi sipuli. Lado puhtaaseen lasipurkkiin kerroksittain silliä ja sipulia. Lisää mausteet: pippurit ja rouhittu chili. Kaada lopuksi jäähtynyt liemi päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa, mieluiten muutaman päivän.

Aloita herkkuleivän teko. Laita ensin levitettä Kaski Riihiruislimpulle ja sen päälle Romaine-salaatinlehti. Salaatin päälle tulee herkulliset glögisillipalat. Lisää lopuksi leivän päälle keitetty kananmuna ja punasipulirenkaat. Koristele runsaalla tillillä. Lautasen reunalle voit lisätä sitruunan ja tomaatin siivuja. Purista ennen syömistä leivän päälle kirpeä sitruunanmehu. Tätä aromikasta herkkua ei voi vastustaa!

Vinkki: Uotilan Kaski Riihiruislimppu sopii täydellisesti tähän myös paahdettuna.

Resepti ja kuva: Thomas S.

Limppusuosituksemme
Kaski Riihiruislimppu