Coctailpalat

Resepti

Uuden vuoden juhlistaminen onnistuu helpoin tarjottavin. Juustot toimivat tilanteeseen kuin tilanteeseen, jolloin niistä kannattaakin tehdä valmiiksi jo coctailpaloja.

Vaniljainen cocktailpala (täyte n. 20-25:lle cocktailpalalle)

100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1 vaniljatanko
½-¾ dl tomusokeria
10-13 kultakauraviipaletta

Lisäksi lakkahilloa ja piparkakkuja

Laita tuorejuusto ja ranskankerma kulhoon, vatkaa ne sähkövatkaimella tasaiseksi ja paksuhkoksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja raavi veitsellä siemenet joukkoon. Lisää tomusokeri ja sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Mikäli haluat vaniljamassasta makeampaa laita reseptissä oleva isompi sokerimäärä.

Tee piparkakkumuoteilla halutessasi leipäviipaleista tähtiä tai sydämiä. Pursota tai levitä täyte kultakauraviipaleille ja laita lakkahilloa päälle, voit koristella cocktailpalat murustelemalla piparkakkua siihen päälle.

Suolainen cocktailpalavaihtoehto

Perunalimppua
Kermajuustoa
Viikunahilloa

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kauraleipä, Perunalimppu