Aamupalaleipä Jahtimakkarasta

Resepti

Ruista ranteeseen saa Uotilan aamupalasuosituksella. Maalaisruislimppua, jahtimakkaraa sekä uppomunaa, näillä saadaan päivä hyvin käyntiin!

Aamupalaleipä Jahtimakkarasta

jahtimakkaraa
siitakesieniä
majoneesia
kananmunia

Leikkaa jahtimakkarasta paksuja siivuja ja paista ne pannulla kummaltakin puolen. Paahda ruislimppuviipaleet ja laita alimmaisen päälle majoneesia, sekä paistettu jahtimakkaraviipale. Paista voissa pannulla myös siitakesienet ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Toisen limppuviipaleen päälle kootaan siitakesieniä ja uppomuna. Nauti herkku sellaisenaan tai kylmän maidon sekä salaatin kera.

Uppomuna

2 l vettä
½ dl väkiviinaetikkaa
1 rkl merisuolaa

Kiehauta neste kattilassa ja jätä se miedolle lämmölle, jolloin se on edelleen kuumaa. Sekoita lusikalla nestettä, jotta se lähtee pyörimään. Riko kananmunat yksitellen pyörivään veteen ja anna uppomunien keittyä minuutin ajan. Tällöin valkuainen keltuaisen ympäriltä on kypsynyt ja keltuainen on vielä valuvaa. Nosta uppomunat reikäkauhalla kattilasta.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Ruislimppu