75-vuotiaan Uotilan Leipomon voileipäkakku

Resepti

Upea voileipäkakku, joka on tehty Uotilan Maalaisruislimpusta. Onnea 75-vuotisesta historiasta!

75-vuotiaan Uotilan Leipomon voileipäkakku (2 hengelle)

12 kpl Uotilan Maalaisruislimppu leipäviipaleita (riittää 2 hengen kakkuun)
Kosteutukseen 1 dl vettä, johon on liuotettu yksi kasvisliemikuutio
Kinkkutäyte
Juusto-kurkkutäyte

½ dl majoneesia kakun kuorrutukseen
½ purkkia tuorejuustoa (mausteinen oman maun mukaan) kakun kuorrutukseen

Koristeluun: Kinkku, kirsikkatomaatti, kurkku, herneenverso, retiisi jne.

Kinkkutäyte

Kermaviili
Kinkkukuutioita
Punasipulikuutioita
Sitruunapippuria
Ruokalusikallinen makeahkoa sinappia

Juusto-kurkkutäyte

Kermaviili
Juustoraastetta (Oltermanni)
Sitruunapippuria
Kurkkusalaattia

Laita 3 viipaletta alimmaiseksi lautaselle/alustalle ja kostuta ne kasvisliemellä. Lisää ensin juusto-kurkkutäyte. Kostuta taas. Laita seuraavat 3 viipaletta ja lisää kinkkutäyte. Kostuta. Laita kolmas kerros leipäviipaleita ja päälle loput täytteet (molempia). Lopuksi neljäs ja viimeinen kerros leipäviipaleita. Kostuta. Pakkaa sen jälkeen kokonaisuus voipaperin sisään, painele tiiviiksi ja laita jääkaappiin yöksi maustumaan.

Sekoita tuorejuusto ja majoneesi keskenään yhdeksi massaksi. Kuorruta koko pinta majoneesi-tuorejuustoseoksella. Aloita koristelu.

Resepti ja kuva: Thomas S.

Limppusuosituksemme
Ruislimppu