Hapankaura

Uotilan Hapankaura on, kuten kaikki leipämme, leivottu perinteitä ja suomalaisia raaka-aineita kunnioittaen. Jopa sukupolvien ajan vaalittua hapanjuurta on totuttu hyödyntämään useimmiten ruisleivässä. Me kuitenkin päätimme antaa hapanjuurelle uuden tarkoituksen leipomalla se 100 % kauraan.

Happaman, makean ja suolaisen kolminaisuus tekevät tästä leivästä koukuttavan makuelämyksen, joka ihastuttaa niin lapsia kuin kokeneempiakin konkareita. Lempeää ja hapanta, voiko enempää toivoa?

KATSO RESEPTEJÄ HAPANKAURASTA

Hapankaura

Maidoton, runsaskuituinen ja lisä- ja säilöntäaineeton.

Ainesosat:
Täysjyväkaurajauho ja -hiutale, vesi, perunajauho, kauralese, siirappi, hiiva, psyllium ja suola.

Leivontaan käytetystä viljasta 100% kauraa. Kauraa kaikista raaka-aineista 46%.

Ravintosisältö100g1 viipale (26g)
Energia Kj 978254
Energia Kcal23060
Rasva3,40,9
josta tyydyttynyttä0,620,16
Hiilihydraatit39,210,2
josta sokerit5,11,3
Kuitu7,01,8
Proteiini7,11,8
Suola1,10,29

Hyvinvointia Hapankaurasta

Monta hyvää syytä nauttia Uotilan Hapankauraa.

Uotilan Hapankaura on Suomen ensimmäinen aidosti hapan 100% kauraleipä.

Leivontaan käytetystä viljasta 100% kauraa.

Säilöntäaineeton tuotanto on leipomomme suurimpia haasteita. Panostamme luonnolliseen puhtauteen sekä äärirajoille vietyyn hygieniaan, joka vaatii jatkuvaa seurantaa sekä menetelmien jatkuvaa kehittämistä. Leipomossamme kaikki toiminta uunilta pakkaukseen asti tapahtuu korkean hygienian puhdastiloissa.

Leipämme eivät sisällä mitään keinotekoisia tai kemiallisia ainesosia.

Tuotteemme eivät sisällä lainkaan maitoa, eli ne ovat luontaisesti maidottomia, joten ne soveltuvat maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Tuotteissamme ei ole käytetty mitään eläinperäistä ja ne soveltuvat siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.

Hapankauran tarina

Hapan on meille suomalaisille ja suomalaista ruokakulttuuria rakastaville tuttu ja perinteitä ylistävä maku. Happamia, mutta lempeän turvallisia makuelämyksiä olemme tottuneet saamaan jo lapsesta asti erityisesti ruisleivästä. Ihanan happamuuden ei tarvitse kuitenkaan olla pelkästään ruisleivän yksinoikeus, vaan sen avulla saadaan myös uusia ihastuttavia makuelämyksiä täysjyväkaurajauhoon yhdistämällä.

Uotilan Leipomon Hapankaura on pienen kokeilun sijaan iso kunnianosoitus hapanjuurelle, sillä reseptissä ei ole käytetty yhtään ylimääräistä vettä. Kaikki kosteus leipään saadaan rakkaudella vaalitusta taikinajuuresta. Ja näin sukupolvia vanhoja perinteitä kunnioittaen syntyi Hapankaura, joka lempeästi tutustuttaa perinteisen leivonnan maailmaan aivan uudella tavalla.

Hapantaikinajuureen leipominen ei ole monimutkaista, mutta tarkkuus ja puhtaat raaka-aineet näkyvät herkullisen rehellisessä lopputuloksessa. Uotilan Leipomon Hapankaura on leivottu ihastuttamaan ja lunastamaan paikkansa meidän jokaisen perinteitä rakastavan ruokapöydässä.

Reseptejä Hapankaurasta