Rapu Caesar

Rapu Caesar

Alkanutta rapukautta voi juhlistaa maukkaasti salaatilla. Uotilan rapu-caesar-salaatti pitää yllään jokirapujen lisäksi tietenkin rapeita leipäkrutonkeja! Tähän salaattiin laitetaan rapeita lehtisalaatteja, sekä tomaattia ja kurkkua vielä kun niiden sesonki on makoisa!

  • Perunalimppu
  • Salaatti

Ainekset

  • viipaletta Uotilan vaaleaa leipää5
  • oliiviöljyä⅓ dl 
  • Timjaminoksia
  • Sormisuolaa
  • anjovisfileitä65 g 
  • valkosipulinkynttä3 kpl 
  • täysmajoneesia200 g 
  • parmesanraastetta¾ dl 
  • vettä2-3 rkl 

Valmistusohjeet

  1. Paloittele leipäviipaleet kuutioiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kaada öljyä leipäkuutioiden päälle ja ripottele sormisuolaa sekä pippuria mausteeksi.
  2. Sekoita leipäkuutiot hyvin, jotta mausteet ovat tasaisesti. Lisää vielä muutama timjamin oksa. Paista 150 asteisessa uunissa noin 12-15 min tai kunnes ovat kullanruskeita. Jäähdytä ennen tarjoilua.
  3. Soseuta anjovisfileet ja valkosipulinkynnet sauvasekoittimella ja lisää majoneesi sekä parmesanraaste. Sekoita massa tasaiseksi ja ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä. Mausta vielä mustapippurilla.
  4. Salaattiin: rapeita salaatteja (kuten romaine, jääsalaatti), tomaattia ja kurkkua, parmesanjuustolastuja ja jokirapuja.
  5. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu

LISÄÄ RESEPTEJÄ PERUNALIMPUSTA

KOKEILE MYÖS NÄITÄ