Pannacotta ja ruislimppumurunen

Pannacotta ja ruislimppumurunen

Pannacotta on jälkiruokien klassikko, herkku tulee Italiasta ja tarkoittaa keitettyä kermaa. Nyt jälkiruoka maustetaan vaniljan lisäksi puutarhan mauilla ja tarjoillaan rapean ruislimppumurusen kera sekä raikkaiden marjojen kera.

  • Jälkiruoka
  • Maalaisruislimppu
  • Munaton

Ainekset

  • liivatelehteä1 ½
  • vispikermaa4 dl
  • kevytmaitoa2 dl
  • vaniljatanko1
  • sokeria½ dl
  • hunajaa25 ml
  • mäkimeiramin lehtiä6 kpl
  • sitruunankuorta
  • Uotilan ruislimppua1 pkt
  • ruislimppujauhoja5 rkl
  • tomusokeria2 rkl
  • voita25 g

Valmistusohjeet

  1. Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Kaada nesteet kattilaan yhdessä halkaistun vaniljatangon kanssa. Kiehauta nesteet ja lisää sitruunankuori, sokeri, hunaja sekä mäkimeiramin lehdet. Keitä hiljalleen 5 min ja lisää pehmennyt liivate kuumaan panna cotta massaan.
  2. Anna sen jälkeen panna cottan makuuntua kattilassa 15 min. Siivilöi ja jäähdytä jääkaapissa, kunnes massa alkaa jähmettyä, kaada panna cotta annosmaljoihin.
  3. Murusta ruislimppu mahdollisimman pieneksi muruksi uuninpellille ja kuivata leipämurut 100°C, kunnes murut ovat kuivia. Jauha murut tehosekoittimessa jauheeksi.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi kattilassa ja kaada se kuiviin aineisiin. Murunen on valmista nautittavaksi.
  5. Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

LISÄÄ RESEPTEJÄ MAALAISRUISLIMPUSTA

LISÄÄ TÄMÄNKALTAISIA RESEPTEJÄ